Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka pod croissantem

Szarlotka pod croissantem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2486 Ocena: 17206

Dodano:

Odsłon: 233

Pyszny placek do dobrej kawki.

Składniki

  • Mąka pszenna 1 ½ szklanki
  • Mąka ziemniaczana 5 łyżeczek
  • Masło 8 dag
  • Cukier trzcinowy 1 szklanka
  • Jajka 2 szt.
  • Jabłka 2 szt.
  • Mleko 2 łyżki
  • Proszek do pieczenia 2 ¼ łyżeczki
  • Sól ¾ łyżeczki
  • Tłuszcz do formy
  • Bułka tarta do formy
  • Ciasto croissant 1 opakowanie
  • Cukier puder do posypki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szarlotka pod croissantem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jabłka obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i posiekanym masłem, mieszać palcami do otrzymania kruszonki. Następnie dodać jabłka, cukier i jajka rozbełtane w mleku. Wymieszać raz jeszcze aby nie było śladów suchej mąki. Przełożyć do przygotowanej formy, przykryć ciastem croissant i nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń