Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat, czas na przepisy z tegorocznych jabłek.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 814
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5425
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8649
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17680
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 814
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5425
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8649
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17680
Składniki
Przygotowanie jabłek:
Jabłka obrać, pokroić w plasterki usuwając gniazdka nasienne. Włożyć do garnka, posypać cynamonem wymieszanym z cukrem. Smażyć na wolnym ogniu przez 20 minut co jakiś czas mieszając. Po usmażeniu odłożyć do wystygnięcia.
Wykonanie ciasta kruchego:
Wszystkie składniki na ciasto razem połączyć i dobrze wyrobić ręką lub mikserem. Następie ciasto podzielić na dwie równe części i odłożyć do zamrażarki na 15-20 minut. Po tym czasie wyjąć z zamrażarki jedną część ciasta i wyłożyć spód blaszki o wymiarach 24x28cm. Następnie wyłożyć równomiernie przygotowane jabłka. Drugą część ciasta zetrzeć na wyłożone jabłka na tarce o grubych oczkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut do zrumienienia. Po upieczeniu place ostudzić i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO.