Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deser na upalne dni.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25528
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2532
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1277
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25528
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2532
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1277
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, zetrzeć i przysmażyć z cukrem waniliowym i odparować. Cztery łyżki cukru zrumienić na maśle, wsypać płatki i wymieszać. Ubić sztywno pianę z białek z czterema łyżkami cukru. Małą tortownice wyłożyć przygotowanymi płatkami kukurydzanymi, następnie wyłożyć jabłka, a na górę ubitą pianę z białek. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni, włożyć ciasto i piec przez 15 minut. Szarlotka wspaniale smakuje z lodami.