Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deser na upalne dni.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8322
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2882
Polecam.
Odsłon: 1546
Polecam.
Odsłon: 456
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8322
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2882
Polecam.
Odsłon: 1546
Polecam.
Odsłon: 456
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, zetrzeć i przysmażyć z cukrem waniliowym i odparować. Cztery łyżki cukru zrumienić na maśle, wsypać płatki i wymieszać. Ubić sztywno pianę z białek z czterema łyżkami cukru. Małą tortownice wyłożyć przygotowanymi płatkami kukurydzanymi, następnie wyłożyć jabłka, a na górę ubitą pianę z białek. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni, włożyć ciasto i piec przez 15 minut. Szarlotka wspaniale smakuje z lodami.