Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka w płatkach kukurydzianych

Szarlotka w płatkach kukurydzianych

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18571

Dodano:

Odsłon: 460

Super deser na upalne dni.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szarlotka w płatkach kukurydzianych

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jabłka obrać, zetrzeć i przysmażyć z cukrem waniliowym i odparować. Cztery łyżki cukru zrumienić na maśle, wsypać płatki i wymieszać. Ubić sztywno pianę z białek z czterema łyżkami cukru. Małą tortownice wyłożyć przygotowanymi płatkami kukurydzanymi, następnie wyłożyć jabłka, a na górę ubitą pianę z białek. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni, włożyć ciasto i piec przez 15 minut. Szarlotka wspaniale smakuje z lodami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń