Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deser na upalne dni.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 786
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12512
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 786
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12512
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, zetrzeć i przysmażyć z cukrem waniliowym i odparować. Cztery łyżki cukru zrumienić na maśle, wsypać płatki i wymieszać. Ubić sztywno pianę z białek z czterema łyżkami cukru. Małą tortownice wyłożyć przygotowanymi płatkami kukurydzanymi, następnie wyłożyć jabłka, a na górę ubitą pianę z białek. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni, włożyć ciasto i piec przez 15 minut. Szarlotka wspaniale smakuje z lodami.