Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy, pyszny, i niskokaloryczny deserek. Jest on bardzo prosty wykonaniu, a na pewno zachwyci każde podniebienie. Można użyć świeżych jabłek lub takich ze słoiczka lub musu jabłkowego. Jogurt można zastąpić śmietaną kremówką wymieszaną z serkiem mascarpone jeśli ktoś nie dba o kalorie ;) to samo tyczy się herbatników - zwykłe, pełnoziarniste lub biszkopty. Jakie składniki wybierzecie to za każdym razem wyjdzie pysznie!
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14314
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19447
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13130
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1776
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14314
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19447
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13130
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1776
Składniki
Herbatniki kruszymy na mniejsze kawałki. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Starte mieszamy z cukrem i cynamonem. W pucharkach układamy warstwami pokruszone herbatniki - jabłka - jogurt naturalny. Dwie lub trzy warstwy - zależy od wielkości szklaneczki. Dobrze jest deser schłodzić lub odstawić na jakiś czas aby herbatniki nieco zmiękły. Smacznego!