Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka z bezą na kruchym spodzie
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 157
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 48
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 222
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 157
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 48
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 222
Składniki
Składniki na ciasto przekładamy do miski i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części mniejszą i większą w proporcji 1/3 i 2/3. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Większy kawałek ciasta rozłożyć na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto nakłuć widelcem i podpiec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. W tym czasie ubić białka na sztywną pianą. Do ubitych białek dodawać cukier łyżka po łyżce i po każdym dodaniu partii cukru miksować ok 20 sekund. Na koniec dodać budyń i krótko zmiksować. Na podpieczony spód przełożyć odciśnięte jabłka. Na jabłka przekładamy ubitą pianę. Na koniec na pianę ścieramy na tarce mniejszy kawałek kruchego ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni i pieczemy 30-35 minut, a Kroić po całkowitym przestudzeniu. Smacznego!