Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka z bezą na kruchym spodzie
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16854
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23906
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16854
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23906
Składniki
Składniki na ciasto przekładamy do miski i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części mniejszą i większą w proporcji 1/3 i 2/3. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Większy kawałek ciasta rozłożyć na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto nakłuć widelcem i podpiec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. W tym czasie ubić białka na sztywną pianą. Do ubitych białek dodawać cukier łyżka po łyżce i po każdym dodaniu partii cukru miksować ok 20 sekund. Na koniec dodać budyń i krótko zmiksować. Na podpieczony spód przełożyć odciśnięte jabłka. Na jabłka przekładamy ubitą pianę. Na koniec na pianę ścieramy na tarce mniejszy kawałek kruchego ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni i pieczemy 30-35 minut, a Kroić po całkowitym przestudzeniu. Smacznego!