Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka z budyniem
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 93
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2260
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 728
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 93
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2260
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 728
Składniki
Mąkę, cukier puder, masło i jajko zagniatamy na ciasto. Dzielimy go na 2 części i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Przygotowuję budyń według przepisu. Teraz czas na jabłka. Dodaje do nich cukier oraz przyprawy/ gotową przyprawę do szarlotki.
1 część kruchego ciasta ścieram na tarce to będzie nasz spód. Kładę na niego jabłka, budyń i na górę ścieram 1 kulkę z ciasta. Wkładamy do piekarnika na 180 C na 35-40 minut