Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka z budyniem
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1306
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5835
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18470
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1306
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5835
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18470
Składniki
Mąkę, cukier puder, masło i jajko zagniatamy na ciasto. Dzielimy go na 2 części i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Przygotowuję budyń według przepisu. Teraz czas na jabłka. Dodaje do nich cukier oraz przyprawy/ gotową przyprawę do szarlotki.
1 część kruchego ciasta ścieram na tarce to będzie nasz spód. Kładę na niego jabłka, budyń i na górę ścieram 1 kulkę z ciasta. Wkładamy do piekarnika na 180 C na 35-40 minut