Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka z budyniem
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Mąkę, cukier puder, masło i jajko zagniatamy na ciasto. Dzielimy go na 2 części i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Przygotowuję budyń według przepisu. Teraz czas na jabłka. Dodaje do nich cukier oraz przyprawy/ gotową przyprawę do szarlotki.
1 część kruchego ciasta ścieram na tarce to będzie nasz spód. Kładę na niego jabłka, budyń i na górę ścieram 1 kulkę z ciasta. Wkładamy do piekarnika na 180 C na 35-40 minut