Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOMOWA SZARLOTKA-JAK U BABCI
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11301
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1206
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11846
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1722
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11301
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1206
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11846
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1722
Składniki
*BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEK (BIAŁKA ZOSTAWIAMY DO PIANY) * Z MĄKI,CUKRU,MASŁA I ŻÓŁTEK WYRABIAMY CIASTO KRUCHE I ODKŁADAMY DO LODÓWKI *JABŁKA OBIERAMY I ŚCIERAMY NA TARCE NA GRUBYCH OCZKACH - JEŚLI JABŁKA SĄ KWAŚNE TRZEBA DOSŁODZIĆ) * WSYPUJEMY GRYSIK I MIESZAMY DO POŁĄCZENIA * SCHŁODZONE CIASTO WAŁKUJEMY I WYKŁADAMY NA BLACHĘ * GOTOWE JABŁKA DAJEMY NA CIASTO * NASTĘPNIE UBIJAMY PIANĘ Z CUKREM NA SZTYWNO I WLEWAMY NA JABŁKA. * Z CIASTA KRUCHEGO, KTÓRE ZOSTAŁO( A Z PEWNOŚCIĄ ZOSTANIE:) WYCINAMY PASKI ,Z KTÓRYCH ROBIMY KRATKĘ. PIEC NAGRZEWAMY DO 180 C I PIECZEMY OK.45 MIN,