Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOMOWA SZARLOTKA-JAK U BABCI
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 395
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 747
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 395
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 747
Składniki
*BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEK (BIAŁKA ZOSTAWIAMY DO PIANY) * Z MĄKI,CUKRU,MASŁA I ŻÓŁTEK WYRABIAMY CIASTO KRUCHE I ODKŁADAMY DO LODÓWKI *JABŁKA OBIERAMY I ŚCIERAMY NA TARCE NA GRUBYCH OCZKACH - JEŚLI JABŁKA SĄ KWAŚNE TRZEBA DOSŁODZIĆ) * WSYPUJEMY GRYSIK I MIESZAMY DO POŁĄCZENIA * SCHŁODZONE CIASTO WAŁKUJEMY I WYKŁADAMY NA BLACHĘ * GOTOWE JABŁKA DAJEMY NA CIASTO * NASTĘPNIE UBIJAMY PIANĘ Z CUKREM NA SZTYWNO I WLEWAMY NA JABŁKA. * Z CIASTA KRUCHEGO, KTÓRE ZOSTAŁO( A Z PEWNOŚCIĄ ZOSTANIE:) WYCINAMY PASKI ,Z KTÓRYCH ROBIMY KRATKĘ. PIEC NAGRZEWAMY DO 180 C I PIECZEMY OK.45 MIN,