Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z lekko kwaskowym nadzieniem z papierówek
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8877
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10506
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4740
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8877
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10506
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4740
Składniki
Ciasto kruche: Sypkie składniki przesiej do miski Masło zetrzyj na tarce o grubych otworach podsypując sypką mieszaniną Rozetrzyj palcami do uzyskania kruszonki Żółtka wymieszaj z solą i dodaj do reszty składników Wyrób krótko na gładkie ciasto Podziel na pół, jedną połową wylep dno blaszki, drugą włóż do lodówki Spód ciasta ponakłuwaj widelcem i podpiecz w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 15 min Pozostaw do przestygnięcia
Nadzienie: Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie plasterki Dodaj mąkę ziemniaczaną, cukier i cynamon, wymieszaj
Szarlotka: Na podpieczony spód wysyp równą warstwę kaszy manny Następnie wyłóż doprawione jabłka i wyrównaj Wyjmij z zamrażalnika drugą część ciasta i zetrzyj ją na grubych oczkach Rozłóż ciasto równomiernie na jabłkach Piecz w 180°C przez 40 min