Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mąkę posiekać z margaryną, dodać 0,5 szkl cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka i wyrobić ciasto.Na natłuszczonej blasze rozłożyć 3/4 ciasta, do reszty dodać kakao i zostawić na kruszonkę (można włożyć do zamrażarki).
Jabłka pokroić w dużą kostkę i prażyć w małej ilości wody. Pod koniec prażenia dodać rodzynki, posiekane orzechy i cynamon.Wystudzić i wyłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i budyń w proszku i wymieszać delikatnie. Wyłożyć na masie jabłkowej. Na to zetrzeć pozostałe ciasto. Piec ok. 45 min w temp. 160
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Witaminka 04 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Super przepis:) mój UKOCHANY BYŁ ZACHWYCONY TĄ szarlotką:)a on jest wybredny jeżeli chodzi o wypieki:) więc sukces.....dziękuje:)3 Kto głosował? | Odpowiedz