Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1800
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3106
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1188
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1949
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1800
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3106
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1188
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1949
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną, dodać 0,5 szkl cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka i wyrobić ciasto.Na natłuszczonej blasze rozłożyć 3/4 ciasta, do reszty dodać kakao i zostawić na kruszonkę (można włożyć do zamrażarki).
Jabłka pokroić w dużą kostkę i prażyć w małej ilości wody. Pod koniec prażenia dodać rodzynki, posiekane orzechy i cynamon.Wystudzić i wyłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i budyń w proszku i wymieszać delikatnie. Wyłożyć na masie jabłkowej. Na to zetrzeć pozostałe ciasto. Piec ok. 45 min w temp. 160