Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna babka idealna do kawki w czasie przygotowań do świat
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 729
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 34
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 729
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 34
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę dodaj olej i zsiadłe mleko , dosyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia , dodaj aromat. Formę na babkę posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Wlej babkę .
Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem lub polej lukrem i posyp ozdobami cukierniczym .