Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami są takie chwile, że chce wrócić się do czasów dzieciństwa. Pamiętam…dla mnie kasza manna to najlepszy deser z minionych czasów. Teraz też czasami przygotowuję, jednak z lenistwa…garnka myć się nie chce, przemogłem się. Do tego nie wyobrażam sobie owoców. Oczywiście, że jagody wiodą prym! Jednak teraz postanowiłem zrobić z truskawkami.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17358
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 112
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 254
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 305
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17358
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 112
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 254
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 305
Składniki
Mleko zagotowujemy, wsypujemy kaszę, cały czas mieszając gotujemy około 3-4 minut. Do smaku doprawiamy cukrem. Przekładamy do naczyń deserowych. Studzimy. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy wodą (równą poziomowi owoców). Opcjonalnie dodajemy cukier w zależności od preferencji. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień. Mąkę mieszamy z zimną wodą (około 100 ml), wlewamy do owoców. Mieszając zagotowujemy. Przelewamy na kaszę, studzimy.