Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami są takie chwile, że chce wrócić się do czasów dzieciństwa. Pamiętam…dla mnie kasza manna to najlepszy deser z minionych czasów. Teraz też czasami przygotowuję, jednak z lenistwa…garnka myć się nie chce, przemogłem się. Do tego nie wyobrażam sobie owoców. Oczywiście, że jagody wiodą prym! Jednak teraz postanowiłem zrobić z truskawkami.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326454
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16860
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5507
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326454
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16860
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5507
Składniki
Mleko zagotowujemy, wsypujemy kaszę, cały czas mieszając gotujemy około 3-4 minut. Do smaku doprawiamy cukrem. Przekładamy do naczyń deserowych. Studzimy. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy wodą (równą poziomowi owoców). Opcjonalnie dodajemy cukier w zależności od preferencji. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień. Mąkę mieszamy z zimną wodą (około 100 ml), wlewamy do owoców. Mieszając zagotowujemy. Przelewamy na kaszę, studzimy.