Do góry

Desery Przepis na:

Szybki makowiec z bezą

Przepis dnia 2016-11-20
Szybki makowiec z bezą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15950

Dodano:

Odsłon: 2965

Stary przepis mojej Babci.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Margarynę posiekać ze smalcem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, cukier puder i żółtka. Wyrobić kruche ciasto i schłodzić w lodówce. Foremkę o wymiarach 20x30 cm wysmarować tłuszczem i posypać wiórkami. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy, przenieść do przygotowanej formy i posmarować masą makową. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 20 minut. W międzyczasie ubić białka z cukrem na sztywno, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać , wyłożyć na placek i dopiec przez następne 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń