Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry i szybki do zrobienia piernik, polecam :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 227
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4520
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12252
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5665
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 227
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4520
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12252
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5665
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami do białości. Białka ubijamy na sztywną pianę. Mąkę pszenną przesiewamy dodajemy do niej: kakao, przyprawę do piernika i sodę. Do utartych żółtek dodajemy rozpuszczony ciepły miód. Mieszamy. Dodajemy mąkę z resztą składników. Miksujemy.Do ciasta na końcu dodajemy ubitą pianę z białek.Dokładnie mieszamy i wykładamy na wyścieloną papierem do pieczenia foremkę 8/32 i pieczemy około godziny w 180 stopniach.