Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik dla spóźnialskich. Można przygotować go w kilka chwil a smakuje naprawdę dobrze i świetnie udaje piernik na miodzie. ;-) Dzięki marchewce jest wilgotny i zyskuje ciekawy, lekko pomarańczowy kolor. Mnie ujął, nie tylko łatwością przygotowania, ale i smakiem. Nie ma nic gorszego niż suche ciasto a to takie nie jest, nawet na drugi dzień.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12614
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12614
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 160
Składniki
Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki.
Jajka ubijamy z cukrem do napuszenia, dodajemy olej, stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawą do piernika. Na koniec dodajemy marchewkę.
Ciasto przekładamy do keksówki nasmarowanej tłuszczem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.