Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik dla spóźnialskich. Można przygotować go w kilka chwil a smakuje naprawdę dobrze i świetnie udaje piernik na miodzie. ;-) Dzięki marchewce jest wilgotny i zyskuje ciekawy, lekko pomarańczowy kolor. Mnie ujął, nie tylko łatwością przygotowania, ale i smakiem. Nie ma nic gorszego niż suche ciasto a to takie nie jest, nawet na drugi dzień.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1142
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 111
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 436
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1142
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 111
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 436
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Składniki
Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki.
Jajka ubijamy z cukrem do napuszenia, dodajemy olej, stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawą do piernika. Na koniec dodajemy marchewkę.
Ciasto przekładamy do keksówki nasmarowanej tłuszczem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.