Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki placek ze śliwkami to ciasto na suszonych drożdżach. Nie za słodkie, bez jajek, bez długiego wyrabiania lub wyrastania.
Pleśniak w wersji ze świeżymi owocami. Oczywiście poza sezonem można użyć mro...
Odsłon: 2354
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 317
Bardzo smaczne i delikatne bułki, idealne na poranne śniadanie. Polecam :)
Odsłon: 434
Przepis dnia
Szarlotka królewska
Odsłon: 4067
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 43
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 317
Bardzo smaczne i delikatne bułki, idealne na poranne śniadanie. Polecam :)
Odsłon: 434
Przepis dnia
Szarlotka królewska
Odsłon: 4067
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 43
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Wsypać drożdże i wymieszać z mąką. Dodać rozpuszczone i ostudzone masło, mleko, cukier i szczyptę soli. Zagnieść na gładkie ciasto przez 3-4 minuty. Ewentualnie lekko podsypać mąką. Uformować kulę, nakryć ściereczką i zostawić na 30 minut do wyrośnięcia.
Śliwki podzielić na połówki i wydrylować. Prostokatną foremkę 35 na 45 cm wyłożyć papierem lub nasmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować i lekko naciagając wyłożyć foremkę. Wyłożyć śliwkami, posypać siekanymi migdałami i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30-35 minut. Podawać z bitą śmietaną.
Przepisy Desery
Desery
Babeczki czekoladowe z malinami
Desery
Tort jojo
Desery
Babeczki wielkanocne
Desery
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Babeczki czekoladowe z malinami
Mini babeczki z malinami i kawałkami czekolady. Puszyste, delikatne, z prosty...
Odsłon: 1
Tort jojo
Tort, chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracochłonny. Jego wyk...
Odsłon: 53