Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalny przepis na pyszny sernik z dodatkiem jogurtu i kruszonką. Do jego przygotowania najlepiej wybrać gotowy, już zmielony twaróg. Dzięki temu sernik wyjdzie niezwykle delikatny i kremowy. Z pomocą robota kuchennego masę przygotujesz w zaledwie 10 minut.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 100
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 844
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2175
Królowa grilla :)
Odsłon: 1439
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 100
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 844
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2175
Królowa grilla :)
Odsłon: 1439
Składniki
Na stolnicy przesiekaj mąkę wraz z masłem i proszkiem do pieczenia. Następnie dodaj cukier, żółto i śmietanę. Zagnieć ciasto i podziel na dwie równe części. Każdą z nich zawiń w papier do pieczenia i włóż do lodówki na godzinę.
Połowę schłodzonego ciasta rozwałkuj i wyłóż nim dno tortownicy. Ponakłuwaj widelcem i podpiecz w piekarniku na złoty kolor. Odstaw do przestudzenia.
Przygotuj masę serową. Twaróg połącz z jogurtami i miksuj na niewielkich obrotach. Następnie dodaj jajka, pastę waniliową i cukier. Gdy składniki się połączą wsyp budyń i całość miksuj jeszcze przez 2 minuty.
Gotową masę serową wylej na podpieczony spód i wyrównaj z góry.
Wyciągnij z lodówki drugą połowę ciasta i zetrzyj na wierzch sernika za pomocą tarki o dużych oczkach.
Sernik piecz przez godzinę w 180 stopniach Celsjusza.