Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalny przepis na pyszny sernik z dodatkiem jogurtu i kruszonką. Do jego przygotowania najlepiej wybrać gotowy, już zmielony twaróg. Dzięki temu sernik wyjdzie niezwykle delikatny i kremowy. Z pomocą robota kuchennego masę przygotujesz w zaledwie 10 minut.
Świąteczne smaki.
Odsłon: 83
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 50
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 65
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 176
Świąteczne smaki.
Odsłon: 83
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 50
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 65
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 176
Składniki
Na stolnicy przesiekaj mąkę wraz z masłem i proszkiem do pieczenia. Następnie dodaj cukier, żółto i śmietanę. Zagnieć ciasto i podziel na dwie równe części. Każdą z nich zawiń w papier do pieczenia i włóż do lodówki na godzinę.
Połowę schłodzonego ciasta rozwałkuj i wyłóż nim dno tortownicy. Ponakłuwaj widelcem i podpiecz w piekarniku na złoty kolor. Odstaw do przestudzenia.
Przygotuj masę serową. Twaróg połącz z jogurtami i miksuj na niewielkich obrotach. Następnie dodaj jajka, pastę waniliową i cukier. Gdy składniki się połączą wsyp budyń i całość miksuj jeszcze przez 2 minuty.
Gotową masę serową wylej na podpieczony spód i wyrównaj z góry.
Wyciągnij z lodówki drugą połowę ciasta i zetrzyj na wierzch sernika za pomocą tarki o dużych oczkach.
Sernik piecz przez godzinę w 180 stopniach Celsjusza.