Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik jest bardzo szybki i bardzo prosty w przygotowaniu. Ciasto jest super leciutkie, z przepysznym, mocno czekoladowym kremem.
Mikser (robot kuchenny), dwie foremki okrągłe o średnicy 18 cm
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22393
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14276
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4432
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43453
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 551
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 507
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22393
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14276
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4432
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43453
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 551
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 507
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180 C (160 C z termoobiegiem). Natłuścić dwie okrągłe formy o średnicy 18 cm, dno wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę, cukier, kakao, proszek i sodę wymieszać, dodać jajka, miód, mleko i olej, wymieszać mikserem, przelać do foremek. Ciasto jest dość rzadkie, więc foremki muszą być bardzo szczelne.
Piec w temperaturze 180 C (160 C z termoobiegiem) około 20-25 min, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, zostawić do ostudzenia na kratce przez 15 min, potem wyjąć z foremek i zostawić do całkowitego wystudzenia.
Cukier puder i kakao utrzeć z masłem, dodając mleka do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Zimne ciasto wyrównać, nasączyć alkoholem (niekoniecznie), przełożyć kremem i udekorować wedle uznania.
Smacznego :)