Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam przepis na szybkie ciasto, zrobione na oleju. Nie trzeba rozpuszczać masła/margaryny a tym samym nie musimy martwić się, że nie wyjęliśmy ich w porę z lodówki:). Brzoskwinie z puszki można zamienić na dowolne owoce mrożone lub sezonowe.
W misce umieszczamy składniki na kruszonkę: masło, mąkę, cukier i cukier waniliowy. Zagniatamy i rozcieramy na grudki.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy olej, aromat waniliowy, następnie na przemian po trochę mąki i maślanki.
Ciasto przekładamy na blaszkę o wymiarach 25x30cm wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto układamy brzoskwinie odsączone z zalewy, posypujemy kruszonką. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 1h.
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 43
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 68
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 98
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 83
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 88
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 43
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 68
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 98
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 83
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 88
Składniki
W misce umieszczamy składniki na kruszonkę: masło, mąkę, cukier i cukier waniliowy. Zagniatamy i rozcieramy na grudki.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy olej, aromat waniliowy, następnie na przemian po trochę mąki i maślanki.
Ciasto przekładamy na blaszkę o wymiarach 25x30cm wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto układamy brzoskwinie odsączone z zalewy, posypujemy kruszonką. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 1h.
Przepisy Desery
Desery
Lody truskawkowe
Desery
Sernik z brzoskwiniami
Desery
Czekoladowe lody z pijaną śliwką
Desery
Ciasto beskidzkie
Lody truskawkowe
Przepyszne lody truskawkowe. Tego smaku chyba nie muszę zachwalać.
Odsłon: 2
Sernik z brzoskwiniami
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 88