Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu ciasto z jagodami. Wystarczy ubić jajka z cukrem i olejem. Dodać mąki. Zamieszać i gotowe!
Blaszka 28 x 23 cm cm
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414077
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2234
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414077
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2234
Składniki
Oddziel białka od żółtek. W dużej misce ubij białka, pod sam koniec dodaj cukier. Gdy przestanie chrzęścić dodaj żółtka. Następnie cienkim strumieniem wlej olej. Całość miksuj jeszcze przez minutę.
Mąkę przesiej do dużej miski wraz z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodaj do niej masę jajeczną. Wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Jagody opłucz pod bieżącą wodą, następnie delikatnie, ale dokładnie osusz. Gdy będą gotowe obtocz je w cukrze waniliowym.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, na dno wylej ciasto. Na wierzch wyłóż jagody.
Piecz w 180 stopniach C przez około 40 minut.
Po wyjęciu ciasta z piekarnika i przestudzeniu, posyp cukrem pudrem.