Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe w wykonaniu, sycące i cudownie pachnące ciasto z dodatkiem musu dyniowego.
puree z dyni:
Dynie myjemy (ja użyłam hokkaido), pozbywamy się dolnej części, aby dynia stabilnie stała na desce. Kroimy na pół i za pomocą łyżki pozbywamy się pestek ze środka. Następnie połówki kroimy na 4, tak aby wyszło nam 8 kawałków. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, dynię wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 40 minut. Sprawdzamy za pomocą widelca czy dynia jest miękka i wyjmujemy, aby ostygła. Obieramy ze skórki i za pomocą blendera miksujemy na gładkie puree. Nadmiar masy, jaka zostanie możecie trzymać w lodówce do 5 dni pod przykryciem lub zamrozić w woreczkach foliowych.
W jednej misce mieszamy suche składniki: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika.
Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Orzechy rozgniatamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Jajka ubijamy ze słodzikiem/cukrem, dodajemy puree z dyni i olej. Łączmy mokre składniki z suchymi i dokładnie miksujemy do połączenia. Na koniec dosypujemy orzechy i mieszamy łyżką.
Przelewamy formę do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch delikatnie wciskamy jabłka i pieczemy 50 minut do suchego patyczka w 180 stopniach.
Karkówka jest bardzo wdzięcznym mięsem i lubie robić potrawy z tego mięsa i o...
Odsłon: 52
Szybki, prosty makaron z pesto z rukoli to idealny, letni obiad :)
Odsłon: 25
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 195
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 145
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 79
Karkówka jest bardzo wdzięcznym mięsem i lubie robić potrawy z tego mięsa i o...
Odsłon: 52
Szybki, prosty makaron z pesto z rukoli to idealny, letni obiad :)
Odsłon: 25
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 195
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 145
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 79
Składniki
puree z dyni: Dynie myjemy (ja użyłam hokkaido), pozbywamy się dolnej części, aby dynia stabilnie stała na desce. Kroimy na pół i za pomocą łyżki pozbywamy się pestek ze środka. Następnie połówki kroimy na 4, tak aby wyszło nam 8 kawałków. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, dynię wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 40 minut. Sprawdzamy za pomocą widelca czy dynia jest miękka i wyjmujemy, aby ostygła. Obieramy ze skórki i za pomocą blendera miksujemy na gładkie puree. Nadmiar masy, jaka zostanie możecie trzymać w lodówce do 5 dni pod przykryciem lub zamrozić w woreczkach foliowych.
W jednej misce mieszamy suche składniki: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika.
Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Orzechy rozgniatamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Jajka ubijamy ze słodzikiem/cukrem, dodajemy puree z dyni i olej. Łączmy mokre składniki z suchymi i dokładnie miksujemy do połączenia. Na koniec dosypujemy orzechy i mieszamy łyżką.
Przelewamy formę do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch delikatnie wciskamy jabłka i pieczemy 50 minut do suchego patyczka w 180 stopniach.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Desery
Najprostsze ciasto bez pieczenia z truskawkami
Desery
Deser truskawkowy na chrupiącym spodzie
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 199
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Kto nie lubi gofrów? Smakują wyjątkowo z sezonowymi owocami, choć gofry z teg...
Odsłon: 120