Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na błyskawiczne w przygotowaniu, bardzo smaczne i pięknie pachnące ciasto z jabłkami i cynamonem.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99214
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1128
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5125
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13845
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99214
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1128
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5125
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13845
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym za pomocą miksera. Następnie dodajemy przestudzone masło i również miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę, ziarenka wanilii, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i wszystko dokładnie mieszamy (możemy to zrobić także przy pomocy miksera). Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ćwiartki.
Blaszkę (30 cm X 25,5 cm) smarujemy masłem i obsypujemy ją kaszą manną. Na tak przygotowaną blaszkę wylewamy 1 część ciasta i układamy na niej połowę jabłek, które posypujemy cynamonem. Następnie wylewamy 2 część ciasta i również układamy na nim jabłka, które delikatnie oprószamy cynamonem. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 40 -45 minut. Po ostygnięciu ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Życzę smacznego! :)