Do góry

Desery Przepis na:

Szybkie ciasto z kakao i migdałami w karmelu

Szybkie ciasto z kakao i migdałami w karmelu

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3904

Dodano:

Odsłon: 1444

Szybkie ciasto z kakao i migdałami w karmelu

Składniki

  • Ciasto: 8 jajek
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • szklanka oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • Wierzch: 60 g margaryny
  • 60 g brązowego cukru
  • 1 łyżka miodu
  • 60 g migdałów w płatkach
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szybkie ciasto z kakao i migdałami w karmelu

Przygotowanie

  1. Ubić białka i pod koniec ubijania dodać cukier. Następnie dodać żółtka, olej i wymieszana z proszkiem mąkę, dokładnie ucierać.
    Połowę ciasta wylać na uprzednio przygotowana blaszkę.
    Do pozostałej połowy dodać kakao i wykładać łyżką porcje na jasnym cieście.
    Piec ok. 40 minut w 180 C.

    Na patelni rozgrzać tłuszcz z cukrem i miodem. Kiedy się zacznie karmelizować, dodać migdały. Zamieszać i wylać masę na ciasto.
    Odstawić na godzinkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń