Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto z kakao i migdałami w karmelu
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13429
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1532
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14795
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6089
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13429
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1532
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14795
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6089
Składniki
Ubić białka i pod koniec ubijania dodać cukier. Następnie dodać żółtka, olej i wymieszana z proszkiem mąkę, dokładnie ucierać. Połowę ciasta wylać na uprzednio przygotowana blaszkę. Do pozostałej połowy dodać kakao i wykładać łyżką porcje na jasnym cieście. Piec ok. 40 minut w 180 C. Na patelni rozgrzać tłuszcz z cukrem i miodem. Kiedy się zacznie karmelizować, dodać migdały. Zamieszać i wylać masę na ciasto. Odstawić na godzinkę.