Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto z kakao i migdałami w karmelu
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2765
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3296
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2765
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3296
Składniki
Ubić białka i pod koniec ubijania dodać cukier. Następnie dodać żółtka, olej i wymieszana z proszkiem mąkę, dokładnie ucierać. Połowę ciasta wylać na uprzednio przygotowana blaszkę. Do pozostałej połowy dodać kakao i wykładać łyżką porcje na jasnym cieście. Piec ok. 40 minut w 180 C. Na patelni rozgrzać tłuszcz z cukrem i miodem. Kiedy się zacznie karmelizować, dodać migdały. Zamieszać i wylać masę na ciasto. Odstawić na godzinkę.