Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Wam dziś przepis na bardzo szybkie i bardzo smaczne ciasto z rabarbarem. Piekłam go już kilka razy, bo na prawdę jest błyskawiczne i co ważne nie za duże, więc na pewno się nim nie przejemy i od niego nie utyjemy. Tym razem wyszło mi nieco niskie, co w niczym nie zaszkodziło jego smakowi. Zepsuła mi się obręcz do tortownicy o średnicy 20 cm, więc upiekłam to ciasto w większej o średnicy 23 cm.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118071
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8405
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3116
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2130
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1541
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118071
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8405
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3116
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2130
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1541
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera na puszystą masę Następnie dodajemy do masy stopniowo przesianą mąkę i delikatnie mieszamy Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia Na wierzchu układamy kostki rabarbaru i obsypujemy brązowym cukrem Na koniec na cieście układamy równomiernie cienkie plasterki zimnego masła
Ciasto pieczemy w nagrzanym do 175 stopni piekarniku przez ok 50 - 60 minut Można jeść zaraz po upieczeniu na ciepło, ale zimne też smakuje doskonale Gdyby było za kwaśne można dodatkowo przed podaniem obsypać cukrem pudrem