Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Wam dziś przepis na bardzo szybkie i bardzo smaczne ciasto z rabarbarem. Piekłam go już kilka razy, bo na prawdę jest błyskawiczne i co ważne nie za duże, więc na pewno się nim nie przejemy i od niego nie utyjemy. Tym razem wyszło mi nieco niskie, co w niczym nie zaszkodziło jego smakowi. Zepsuła mi się obręcz do tortownicy o średnicy 20 cm, więc upiekłam to ciasto w większej o średnicy 23 cm.
Całe jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera na puszystą masę
Następnie dodajemy do masy stopniowo przesianą mąkę i delikatnie mieszamy
Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia
Na wierzchu układamy kostki rabarbaru i obsypujemy brązowym cukrem
Na koniec na cieście układamy równomiernie cienkie plasterki zimnego masła
Ciasto pieczemy w nagrzanym do 175 stopni piekarniku przez ok 50 - 60 minut
Można jeść zaraz po upieczeniu na ciepło, ale zimne też smakuje doskonale
Gdyby było za kwaśne można dodatkowo przed podaniem obsypać cukrem pudrem
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 157
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 71
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 74
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 157
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 71
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 74
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera na puszystą masę Następnie dodajemy do masy stopniowo przesianą mąkę i delikatnie mieszamy Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia Na wierzchu układamy kostki rabarbaru i obsypujemy brązowym cukrem Na koniec na cieście układamy równomiernie cienkie plasterki zimnego masła
Ciasto pieczemy w nagrzanym do 175 stopni piekarniku przez ok 50 - 60 minut Można jeść zaraz po upieczeniu na ciepło, ale zimne też smakuje doskonale Gdyby było za kwaśne można dodatkowo przed podaniem obsypać cukrem pudrem
Przepisy Desery
Desery
Tort poprzeczny bez pieczenia
Desery
Sernik na zimno z mascarpone
Desery
Babka z galaretek
Desery
Sułtańskie roladki - przepis na turecki, budyniowy deser bez pieczenia
Tort poprzeczny bez pieczenia
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 74
Sernik na zimno z mascarpone
Zimny serniczek na upały sprawdzi się idealnie. Spód zrobiłam z pokruszonyc...
Odsłon: 2082