Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić szybkie ciasto ze śliwkami? Przeczytaj ten prosty przepis.
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 181
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 30
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 192
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 987
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 638
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 181
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 30
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 192
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 987
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 638
Składniki
Śliwki przekrawamy na pół i usuwamy pestki.
Do miski dodajemy mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier oraz pokrojone w kostę masło. Wyrabiamy robotem lub ugniatamy ręcznie.
Wyrobione ciasto dzielimy na pół. Pierwszą połowę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie układamy śliwki skórką do dołu.
Drugą połowę ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do temperatury 190°C i pieczemy przez 50 minut.
Po wystygnięciu ciasto posypujemy cukrem pudrem. Gotowe.. Smacznego;)