Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić szybkie ciasto ze śliwkami? Przeczytaj ten prosty przepis.
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5465
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2473
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2218
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 950
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5465
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2473
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2218
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 950
Składniki
Śliwki przekrawamy na pół i usuwamy pestki.
Do miski dodajemy mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier oraz pokrojone w kostę masło. Wyrabiamy robotem lub ugniatamy ręcznie.
Wyrobione ciasto dzielimy na pół. Pierwszą połowę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie układamy śliwki skórką do dołu.
Drugą połowę ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do temperatury 190°C i pieczemy przez 50 minut.
Po wystygnięciu ciasto posypujemy cukrem pudrem. Gotowe.. Smacznego;)