Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto cytrynowe bardzo proste w wykonaniu zapraszam po przepis .
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1788
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14367
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19479
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1788
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14367
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19479
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13148
Składniki
Białka ubijam z polową cukru a miękka margarynę ucieram w innej misce z droga polową cukru i ziółkami .Do utartej margaryny daję mąkę z proszkiem do pieczenia i sok z cytryn ucieram a na koniec dodaję partiami pianę z białek delikatnie łącze .
Gotowe ciasto wykładam, do formy wyłożonej papierem u mnie forma 26 cm .ciasto piekę na środkowej półce bez termo obiegu około 40 minut w 180 stopniach .Ciasto ma delikatny cytrynowy smak posypuje cukrem pudrem lub ozdabiam lukrem ,po dokładne wykonanie zapraszam na film