Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie mini babeczki do koszyczka i na świąteczny stół.
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36629
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 245
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36629
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 245
Składniki
W jednej misce mieszamy mąkę proszek do pieczenia, sodę i cukier puder. W drugiej jajka, olej , mleko i aromat . Składniki mokre łączymy z suchymi dokładnie mieszając .
Silikonowe foremki na babeczki napełniamy ciastem do 3/4 wysokości i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 st . Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Przepis na 12-14 babeczek w zależności od wielkości foremek.