Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste i szybkie w wykonaniu naleśniki bez dodatku mąki. Wychodzą niezwykle cienkie i elastyczne. W porównaniu do tradycyjnych naleśników, te przygotowane bez mąki mają bardziej intensywny, żółty kolor. Naleśniki wykonane według tego przepisu sprawdzą się zarówno do słodkich deserów, jak i słonych potraw.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 600
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4350
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 600
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4350
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy śmietankę i szczyptę soli. Składniki miksujemy na wysokich obrotach.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła lub olej. Naleśniki smażymy na gorącej patelni z obu stron na złoty kolor.
Z podanego przepisu powinniśmy uzyskać około 5 naleśników. Smacznego!