Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste i szybkie w wykonaniu naleśniki bez dodatku mąki. Wychodzą niezwykle cienkie i elastyczne. W porównaniu do tradycyjnych naleśników, te przygotowane bez mąki mają bardziej intensywny, żółty kolor. Naleśniki wykonane według tego przepisu sprawdzą się zarówno do słodkich deserów, jak i słonych potraw.
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4963
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2552
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 377
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 122
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1605
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4963
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2552
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 377
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 122
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1605
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy śmietankę i szczyptę soli. Składniki miksujemy na wysokich obrotach.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła lub olej. Naleśniki smażymy na gorącej patelni z obu stron na złoty kolor.
Z podanego przepisu powinniśmy uzyskać około 5 naleśników. Smacznego!