Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie ciasto z truskawkami.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 53
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1869
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 341
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 432
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 627
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 53
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1869
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 341
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 432
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 627
Składniki
Masło rozpuścić, odstawić do wystygnięcia.Jajka zmiksować z cukrem na jednolita masę, powoli wlewać ostudzone masło , ciągle miksować. Jak wszystkie składniki już dokładnie się połączą dodać sok z cytryny oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Truskawki przekroić na połówki.Tortownicę posmarować masłem i posypać grysikiem. To tak przygotowanej tortownicy wlać ciasto i poukładać truskawki.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 przez ok 45-50 minut ( do tak zwanego suchego patyczka). Po wystudzeniu ciasto z truskawkami posypać cukrem pudrem.