Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie ciasto z truskawkami.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15028
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1833
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8805
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15028
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1833
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8805
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3162
Składniki
Masło rozpuścić, odstawić do wystygnięcia.Jajka zmiksować z cukrem na jednolita masę, powoli wlewać ostudzone masło , ciągle miksować. Jak wszystkie składniki już dokładnie się połączą dodać sok z cytryny oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Truskawki przekroić na połówki.Tortownicę posmarować masłem i posypać grysikiem. To tak przygotowanej tortownicy wlać ciasto i poukładać truskawki.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 przez ok 45-50 minut ( do tak zwanego suchego patyczka). Po wystudzeniu ciasto z truskawkami posypać cukrem pudrem.