Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szyszki to jeden ze słodkich smaków mojego dzieciństwa. Uwielbiałam je! Są banalnie proste do wykonania i niesamowicie słodkie. Gwarantuję Wam, że jeśli je przygotujecie to nie tylko dzieci będą zadowolone ;) Mój przepis zawiera czekoladę mleczną, ale możecie poeksperymentować i przygotować je z gorzkiej lub białej czekolady.
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 107
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 70
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 107
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 70
Składniki
Masę kajmakową przekładamy do rondelka. Dorzucamy do niej połamaną mleczną czekoladę. Całość podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając, aż czekolada się rozpuści. Do dużej miski wsypujemy preparowany ryż i zalewamy go naszą masą krówkowo-czekoladową. Dokładnie mieszamy (najlepiej ręką).
Najłatwiej formować szyszki lekko zwilżonymi rękami. Nabieramy porcję ryżu i formujemy go, lekko ściskając na kształt kulek lub podłużny podobny do szyszek. Uformowane szyszki przekładamy na talerz i pozostawiamy w zimnym miejscu do zastygnięcia. Takie szyszki możemy przełożyć do papilotek. Smacznego ;)