Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szyszki to jeden ze słodkich smaków mojego dzieciństwa. Uwielbiałam je! Są banalnie proste do wykonania i niesamowicie słodkie. Gwarantuję Wam, że jeśli je przygotujecie to nie tylko dzieci będą zadowolone ;) Mój przepis zawiera czekoladę mleczną, ale możecie poeksperymentować i przygotować je z gorzkiej lub białej czekolady.
Masę kajmakową przekładamy do rondelka. Dorzucamy do niej połamaną mleczną czekoladę. Całość podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Do dużej miski wsypujemy preparowany ryż i zalewamy go naszą masą krówkowo-czekoladową. Dokładnie mieszamy (najlepiej ręką).
Najłatwiej formować szyszki lekko zwilżonymi rękami. Nabieramy porcję ryżu i formujemy go, lekko ściskając na kształt kulek lub podłużny podobny do szyszek.
Uformowane szyszki przekładamy na talerz i pozostawiamy w zimnym miejscu do zastygnięcia. Takie szyszki możemy przełożyć do papilotek.
Smacznego ;)
Smaki dzieciństwa. w szkolnych sklepikach kosztowały grosze. Były słodkie i u...
Odsłon: 4501
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9081
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 414
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 48
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9081
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 414
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 48
Składniki
Masę kajmakową przekładamy do rondelka. Dorzucamy do niej połamaną mleczną czekoladę. Całość podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając, aż czekolada się rozpuści. Do dużej miski wsypujemy preparowany ryż i zalewamy go naszą masą krówkowo-czekoladową. Dokładnie mieszamy (najlepiej ręką).
Najłatwiej formować szyszki lekko zwilżonymi rękami. Nabieramy porcję ryżu i formujemy go, lekko ściskając na kształt kulek lub podłużny podobny do szyszek. Uformowane szyszki przekładamy na talerz i pozostawiamy w zimnym miejscu do zastygnięcia. Takie szyszki możemy przełożyć do papilotek. Smacznego ;)
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Desery
Ciasto przekładaniec
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 156
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Naszła was ochota na coś słodkiego, ale nie chcecie tracić czasu na robienie...
Odsłon: 208