Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, trufle i kasztany. Deser pięknie się prezentuje, dlatego polecam zajadać go w gronie swoich najbliższych. :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11064
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1188
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11686
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1072
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11064
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1188
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11686
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1072
Składniki
szyszki: Do rondelka wlać mleko i dodać masło - roztopić. Dodać krówki i cały czas mieszając rozpuścić na jednolitą masę. Pilnować, żeby nie przypalić masy. W razie potrzeby zdjąć z ognia. Masa rozpuści się od ciepła z rozgrzanego rondelka. Gdy masa będzie jednolita, dodać ryż - wymieszać. Masę odstawić aby nieco przestygła. Następnie uformować szyszki. Ja użyłam do tego sylikonowej formy na babeczki.
trufle i kasztany: Mleko z masłem podgrzać w rondelku. Dodać pokruszoną czekoladę i rozpuścić stale mieszając. Następnie zdjąć z ognia. Wsypać orzechy i wymieszać. Poczekać aż masa lekko przestygnie. Formować kulki. Trufle obtaczać w kakao, a kasztany naszpikować migdałami.
Smacznego! :)