Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szyszki z ryżu to deser który znany jest od lat.Szybko się robi potrzeba tylko 3 głównych składników ;). Do wykonania tych szyszek użyłam krówek śmietankowych ale można także użyć masy kajmakowej.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 20
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 20
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Składniki
Krówki umieszczamy w dużym garnku ,dodajemy masło i stawiamy na włączonym palniku na minimalną moc.Teraz cierpliwie czekamy aż składniki się rozpuszczą. Na poczatku może się wydawać że masa krówkowa nie chce się dokładnie połączyć z masłem ale po parokrotnym przemieszaniu ładnie utworzą jednolitą masę. :) Podgrzewamy ok.10 minut nie więcej Na sam konie można dodać łyżkę kakao i szybko mieszamy aby połączyć składniki. Po rozpuszczeniu składników wyłączamy palnik i wsypujemy ryż preparowany mieszając łyżką.
Po lekkim przestudzeniu można formować kulki :).Jesli masa bedzie się lepić do rąk zwilżamy lekko dłonie wodą i formujemy dalej. Kulki układamy na papierze do pieczenia tak aby się nie dotykały bo się przykleją do siebie. Po uformowaniu szyszki od razu nadają się do jedzenia,jeśli dłużej poleżą stają się bardziej chrupiące :).Jeśli szyszki nie zostaną zjedzone tego samego dnia,można je włożyć do papierowej torebki i trzymać w lodówce. SMACZNEGO!!!