Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25911
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3186
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1406
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25911
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3186
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1406
 
         
         
                Składniki
Ciasto: Masło utrzec, dodac przesieny cukier puder, zółtka oraz mąkę. Wyrobic na jednolitą masę. Ciasto wstawic do lodówki na 20 minut. Tortownicę wysmarowac masłem i oprószyc mąką, wyłożyc nią ciasto (dno oraz boki). Wstawic do mocno nagrzanego piekarnika (200 stopni), piec 15 minut. Wyjąc i wystudzic.
Masa: Cytryny umy, skórkę zetrzec, nastepnie owoce przepołowic i wycisnąc z nich sok. Do misy wlac sok, dodac skórkę, jaja, cukier i śmietanę, dokładnie wymieszac (pomogłam sobie mikserem). Gdy masa będzie miała jednolitą konsystencję, przelac ją do tortownicy z ciastem i wstawic do rozgrzanego piekarnika (200 stopni). Piec 40 minut, po czym wyjąc i przestudzic. Posypac cukrem pudrem.