Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymaga pieczenia! Czekolada i maliny to jedno z moich ulubionych połączeń w ciastach
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4733
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44776
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 694
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4733
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44776
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 694
Składniki
SPÓD: Herbatniki kruszymy (aby przypominały bułkę tartą) przy pomocy blendera. Masło rozpuszczamy i odstawiamy, aby przestygło. Ostudzone masło wlewamy do herbatników i mieszamy, aby powstała jednolita masa (przypominająca „mokry piasek”). Formę do tarty (o średnicy 30 cm) wyścielamy folią aluminiową i wylepiamy dokładnie spód i boki masą herbatnikową. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowywania kremu
KREM FERRERO: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, odstawiamy na chwilę, aby przestygła. W misce miksujemy mascarpone z nutellą na gładką masę. Wlewamy roztopioną czekoladę i jeszcze chwilę miksujemy. Wsypujemy posiekane orzechy laskowe i dokładnie mieszamy łyżką.
Spód do tarty smarujemy dżemem malinowym (można zrezygnować z dodawania dżemu). Następnie wykładamy przygotowany krem ferrero. Wierzch ciasta można udekorować kulkami Ferrero. Wstawiamy tartę do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).