Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny krem malinowy z budyniu i śmietany, na kruchym cieście migdałowym. Ciasto jest niewielkie, upieczone w foremce o wymiarach ok. 20x20 cm, więc znika bardzo szybko.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 24
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 238
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 24
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 238
Składniki
Składniki ciasta zagnieść, uformować kulę i włożyć w folii spożywczej na 30 minut do lodówki.
Budyń wymieszać z 6 łyżkami mleka, 300ml mleka zagotować, wlać rozrobiony budyń, całość krótko gotować. Następnie mieszając ostudzić budyń. Do zimnego budyniu dodać śmietanę.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni, foremkę wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować na wielkość foremki, uformować brzegi. Masę budyniową rozłożyć równomiernie na cieście, następnie poukładać maliny.
Tartę piec na drugim poziomie od dołu ok. 50 minut. Po upieczeniu ostudzić w formie. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego :)