Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny krem malinowy z budyniu i śmietany, na kruchym cieście migdałowym. Ciasto jest niewielkie, upieczone w foremce o wymiarach ok. 20x20 cm, więc znika bardzo szybko.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 101
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 101
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Składniki
Składniki ciasta zagnieść, uformować kulę i włożyć w folii spożywczej na 30 minut do lodówki.
Budyń wymieszać z 6 łyżkami mleka, 300ml mleka zagotować, wlać rozrobiony budyń, całość krótko gotować. Następnie mieszając ostudzić budyń. Do zimnego budyniu dodać śmietanę.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni, foremkę wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować na wielkość foremki, uformować brzegi. Masę budyniową rozłożyć równomiernie na cieście, następnie poukładać maliny.
Tartę piec na drugim poziomie od dołu ok. 50 minut. Po upieczeniu ostudzić w formie. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego :)