Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznaję się szczerze, że tą tartę zrobiłam z gotowego kruchego ciasta. Ale podaję tutaj mój sprawdzony przepis na ciasto na tartę:) Miałam ochotę na coś słodkiego a nie miałam za dużo owoców. Potrzeba matką wynalazków i użyłam też dżemu jako substytutu:)
Przygotowanie ciasta: żółtka, masło, mąkę i cukier - wymieszać i zagnieść łapkami ciasto. Włożyć do lodówki. Po godzinie rozwałkować, wyłożyć na formę do tarty, nakłuć widelcem i piec na jasny złoty kolor. Kiedy będzie gotowe - odstawiamy do ostygnięcia.
Budyń przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Ja zawsze używam troszkę mniej mleka, żeby budyń był gęstszy. Studzimy.
Galaretka - j.w. i również używam mniej wody niż w instrukcji.
Rabarbar i jabłka wcześniej ugotowałam w wodzie z cukrem:) Mięciutkie i słodkie.
Dalej to już banał. Na przestudzone ciasto wykładamy budyń, na to owoce i kleksiki z dżemu - tutaj własna inwencja. Potem wylewamy tężejącą galaretkę.
Odstawiamy do lodówki. Smacznego.
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 62
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 51
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 62
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 51
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Składniki
Przygotowanie ciasta: żółtka, masło, mąkę i cukier - wymieszać i zagnieść łapkami ciasto. Włożyć do lodówki. Po godzinie rozwałkować, wyłożyć na formę do tarty, nakłuć widelcem i piec na jasny złoty kolor. Kiedy będzie gotowe - odstawiamy do ostygnięcia.
Budyń przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Ja zawsze używam troszkę mniej mleka, żeby budyń był gęstszy. Studzimy.
Galaretka - j.w. i również używam mniej wody niż w instrukcji.
Rabarbar i jabłka wcześniej ugotowałam w wodzie z cukrem:) Mięciutkie i słodkie.
Dalej to już banał. Na przestudzone ciasto wykładamy budyń, na to owoce i kleksiki z dżemu - tutaj własna inwencja. Potem wylewamy tężejącą galaretkę.
Odstawiamy do lodówki. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 285
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 552