Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowa i oryginalna, ciekawa w smaku tarta z powidłami na piernikowym spodzie. Ma smak piernika przekładanego powidłami, z tą różnicą, że w tej wersji mamy kruche ciasto:).
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2560
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 422
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4371
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2560
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 422
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4371
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy do powstania zwartej, plastycznej masy. 3/4 ciasta wyklejamy tortownicę o średnicy 21cm wyłożoną papierem do pieczenia.
Powidła wykładamy na ciasto. Z pozostałego ciasta za pomocą foremek wycinamy dowolne kształty. Układamy na powidłach.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.