Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i jeszcze raz pyszna!
Sparzyć pomarańcze i z jednej zetrzeć skórkę. Z połowy skórki i reszty składników zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Ze startej pomarańczy wycisnąć sok i zostawić do masy.
Nagrzać piekarnik do 180 st.C, formę do tarty lub tortownicę o wym.24 cm. wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto robiąc rant na ok.5 cm Gęsto ponakłuwać widelcem. Wstawić do piekarnika na 10 minut.
Obrać drugą pomarańczę, tak aby nie było białej skórki i pokroić na kawałki. Odsączyć sok.
Twaróg utrzeć z cukrem, dodać resztę startej skórki pomarańczowej, jajko, żółtko i energicznie ubijać ok.10 min., aż powstanie gładki krem.Do likieru dodać tyle soku z pomarańczy, aby było razem 80ml. i stopniowo wlewać do masy kremowej. Krem zrobi się rzadki.
Podpieczony spód tarty polać kremem, na wierzchu ułożyć pokrojone pomarańcze, a brzeg posypać posiekanymi pistacjami. Wstawić do piekarnika na ok. 30 minut i piec w tem 190st. C, aż krem zgęstnieje, a pomarańcze lekko zbrązowieją. SMACZNEGO!
Krucha tarta z owocami i słodką bezą. Sprawdzi się idealnie na zbliżające się...
Odsłon: 1052
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 484
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 199
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 1651
Recepturą na czekoladową owsiankę z malinami Ania Lewandowska podzieliła się...
Odsłon: 49
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 484
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 199
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 1651
Recepturą na czekoladową owsiankę z malinami Ania Lewandowska podzieliła się...
Odsłon: 49
Składniki
Sparzyć pomarańcze i z jednej zetrzeć skórkę. Z połowy skórki i reszty składników zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Ze startej pomarańczy wycisnąć sok i zostawić do masy.
Nagrzać piekarnik do 180 st.C, formę do tarty lub tortownicę o wym.24 cm. wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto robiąc rant na ok.5 cm Gęsto ponakłuwać widelcem. Wstawić do piekarnika na 10 minut.
Obrać drugą pomarańczę, tak aby nie było białej skórki i pokroić na kawałki. Odsączyć sok.
Twaróg utrzeć z cukrem, dodać resztę startej skórki pomarańczowej, jajko, żółtko i energicznie ubijać ok.10 min., aż powstanie gładki krem.Do likieru dodać tyle soku z pomarańczy, aby było razem 80ml. i stopniowo wlewać do masy kremowej. Krem zrobi się rzadki.
Podpieczony spód tarty polać kremem, na wierzchu ułożyć pokrojone pomarańcze, a brzeg posypać posiekanymi pistacjami. Wstawić do piekarnika na ok. 30 minut i piec w tem 190st. C, aż krem zgęstnieje, a pomarańcze lekko zbrązowieją. SMACZNEGO!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z masłem orzechowym
Desery
Ciasto Mleczna Kanapka
Desery
Charlotte Royale
Desery
Ciasto bez pieczenia Afrodyta
Ciasto z masłem orzechowym
Ciasto, które sprawdza się w każdej sytuacji. Połączenie kruchego spodu z del...
Odsłon: 43
Ciasto Mleczna Kanapka
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 177