Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto, masa serowa, a wszystko wykończone białą czekoladą. To jest pyszne...
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 317
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21835
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 317
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21835
Składniki
Na stolnicę wysypać mąkę i cukier, dodać pokrojone masło i posiekać nożem. Następnie zrobić kopczyk i wbić jajko. Zagnieść gładkie ciasto. Ciasto możecie też zagnieść mikserem z hakami, lub robotem. Kiedy ciasto będzie zwarte, uformować z niego kulę i zawinąć ja w folię spożywczą. Następnie schłodzić, około godzinę w lodówce.
Po tym czasie, przełożyć ciasto na stolnicę podsypaną mąką i rozwałkować. Formę do tarty (miałam 28 cm.) nasmarować masłem i posypać mąką. Przełożyć do niej ciasto. Jeśli się rozerwie to nie szkodzi, wystarczy podoklejać. Tak przygotowane ciasto, ponakłuwać widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i podpiec około 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika zostawić do wystudzenia.
Twaróg trzykrotnie zmielić. Dodać do niego jajka, cukier, budyń, śmietankę i ekstrakt waniliowy. Wszystko razem krótko zmiksować. Wyłożyć na wystudzone kruche ciasto i wyrównać powierzchnię.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i piec 50-55 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto na godzinę. Następnie wyjąć i zostawić do wystudzenia.
Śmietankę podgrzać, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać, aż powstanie gładka polewa. Tak przygotowaną polewą udekorować tartę. Dodatkowo udekorowałam suszonymi płatkami róż, borówkami i listkami mięty.