Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto dla wielbicieli serników, prosta wersja na spodzie z ciastek, pieczona w tortownicy. Polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12997
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1477
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14311
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5916
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12997
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1477
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14311
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5916
Składniki
Na spód: Ciastka mielimy w malakserze lub zgniatamy np. wsypując do folii i wałkując wałkiem do ciasta. Następnie dodajemy roztopione masło, mieszamy i wykładamy na wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą lub wiórkami kokosowymi tortownicę.
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Zostawić ok 3-4 łyżek masy krówkowej do posmarowania wierzchu. Pozostałe składniki wymieszać mikserem z żółtkami, delikatnie dodać ubite białka i wymieszać łyżką. Ciasto wyłożyć na ciasteczkowy spód, Piec w temperaturze 160 (góra/dół ) około godziny. Zostawić ok. 30 min. w piekarniku , uchylonymi drzwiami. Po wyjęciu z piekarnika smarujemy górę sernika masą krówkową ( zostawić 3-4 łyżki z puszki ). Kiedy ciasto całkowicie wystygnie dekorujemy kulkami Ferrero i Rafaello lub obydwoma naraz dla łasuchów. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego