Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, śmietanowy i słodko-delikatny krem z białej czekolady i mascarpone. Świetnie komponuje się z kwaskowatymi borówkami. Super połączenie smaku. Jedno z moich ulubionych ciast, szczególnie, gdy zbliża się lato. :)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 438
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1009
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 104
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 438
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1009
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 104
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy kostkę do pieczenia ''Kasie'', cukier oraz wodę. Dodajemy żółtka. Zagniatamy ciasto i zawijamy w folię, odkładamy na 30 minut do lodówki. Potem ciasto trzeba rozwałkować na stolnicy, podsypując mąką, wykładamy nim wcześniej natłuszczoną) formę do tarty. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem, można obciążyć ( np. woreczkiem fasoli) i tak pieczemy naszą tarte do uzyskania złotego koloru. Odstawiamy do ostygnięcia.
Następnym krokiem będzie przygotowanie przez nas kremu. Łapiemy Roztapiamy białą czekoladę w kąpieli wodnej. Po tym, gdy czekolada się rozpuści, odstawiamy ją z ognia. Dodajemy serek mascarpone, mieszamy łyżką. Taki przygotowany krem nakładamy na ostudzone wcześniej ciasto. Dekorujemy borówkami. Na końcu posypujemy tarte cukrem pudrem.