Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, śmietanowy i słodko-delikatny krem z białej czekolady i mascarpone. Świetnie komponuje się z kwaskowatymi borówkami. Super połączenie smaku. Jedno z moich ulubionych ciast, szczególnie, gdy zbliża się lato. :)
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 223
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3236
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1006
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 905
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 223
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3236
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1006
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 905
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy kostkę do pieczenia ''Kasie'', cukier oraz wodę. Dodajemy żółtka. Zagniatamy ciasto i zawijamy w folię, odkładamy na 30 minut do lodówki. Potem ciasto trzeba rozwałkować na stolnicy, podsypując mąką, wykładamy nim wcześniej natłuszczoną) formę do tarty. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem, można obciążyć ( np. woreczkiem fasoli) i tak pieczemy naszą tarte do uzyskania złotego koloru. Odstawiamy do ostygnięcia.
Następnym krokiem będzie przygotowanie przez nas kremu. Łapiemy Roztapiamy białą czekoladę w kąpieli wodnej. Po tym, gdy czekolada się rozpuści, odstawiamy ją z ognia. Dodajemy serek mascarpone, mieszamy łyżką. Taki przygotowany krem nakładamy na ostudzone wcześniej ciasto. Dekorujemy borówkami. Na końcu posypujemy tarte cukrem pudrem.