Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie białej czekolady z malinami daje nieziemskie doznania dla naszych kubków smakowych
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3745
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2100
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5539
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5555
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3745
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2100
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5539
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5555
Składniki
SPÓD: w misce mieszamy wszystkie sypkie składniki. W osobnej misce mieszamy jajko ze śmietaną i przelewamy to do sypkich składników. Dodajemy do tego margarynę pokrojoną na mniejsze kawałki. Całość siekamy nożem, a następnie zarabiamy jednolite i gładkie ciasto. Wkładamy je do zamrażarki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wykładamy nim blachę wyścieloną papierem do pieczenia, na surowe ciasto wysypujemy groch, aby nie rosło (użyłam blachy o średnicy 30 cm) i pieczemy 20 minut w temp. 180 stopni. Ciasto wychodzi dość grube, więc można dać go trochę mniej (w zależności od upodobań).
MASA: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem śmietany. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy serek mascarpone i mieszamy, aby nie było grudek. Gotową masę wylewamy na upieczony spód. Na wierzchu układamy maliny lub inne ulubione owoce. Tak przygotowaną tartę wkładamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).