Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7804
Dodano: 26.07.2020
Odsłon: 523
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Masło pokroić na małe kawałki , z wszystkich składników ciasta zagnieść w miarę szybko ciasto kruche. Podzielić na dwie części : 3/4 i 1/4. Schłodzić przez godzinę w lodówce.
Masa owocowa: owoce, cukier, cukier waniliowy i budyń dokładnie wymieszać.
Na wysmarowaną masłem formę do tarty wyłożyć rozwałkowane 3/4 ciasta. Podziurkować i podpiec ( 10 min) w temp .180 stopni.
Na podpieczony spód wyłożyć wiórki kokosowe ( posypać) a na to masę owocową. Przyozdobić resztą (1/4) ciasta, które albo zetrzeć na tarce ( powstanie kruszonka) albo rozwałkować i powycinać wzorki - np. paski i ułożyć kratę. Jak Wam wyobraźnia podpowie.
Piec kolejne 45 minut w temp. 180 stopni.
Tarta przed konsumpcją powinna wystygnąć. SMACZNEGO.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

KORAL 28 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Świetna tarta :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 27 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
bardzo apetyczna0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 27 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Pychotka z moimi ukochanymi porzeczkami:))))0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 27 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Mniam pyszotka:))0 Kto głosował? | Odpowiedz