Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na porzeczki w pełni- warto wypróbować
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 111
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 432
Jeśli szukasz pomysłu na szybką zapiekankę albo chcesz odgrzać gotowe już pie...
Odsłon: 106
Kto nie kocha pierogów? Ale tylko takich z dużą ilością aromatycznego nadzien...
Odsłon: 1084
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 277
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 111
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 432
Jeśli szukasz pomysłu na szybką zapiekankę albo chcesz odgrzać gotowe już pie...
Odsłon: 106
Kto nie kocha pierogów? Ale tylko takich z dużą ilością aromatycznego nadzien...
Odsłon: 1084
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 277
Składniki
Masło pokroić na małe kawałki , z wszystkich składników ciasta zagnieść w miarę szybko ciasto kruche. Podzielić na dwie części : 3/4 i 1/4. Schłodzić przez godzinę w lodówce.
Masa owocowa: owoce, cukier, cukier waniliowy i budyń dokładnie wymieszać.
Na wysmarowaną masłem formę do tarty wyłożyć rozwałkowane 3/4 ciasta. Podziurkować i podpiec ( 10 min) w temp .180 stopni.
Na podpieczony spód wyłożyć wiórki kokosowe ( posypać) a na to masę owocową. Przyozdobić resztą (1/4) ciasta, które albo zetrzeć na tarce ( powstanie kruszonka) albo rozwałkować i powycinać wzorki - np. paski i ułożyć kratę. Jak Wam wyobraźnia podpowie.
Piec kolejne 45 minut w temp. 180 stopni. Tarta przed konsumpcją powinna wystygnąć. SMACZNEGO.