Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na porzeczki w pełni- warto wypróbować
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12323
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13149
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5372
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12323
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13149
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5372
Składniki
Masło pokroić na małe kawałki , z wszystkich składników ciasta zagnieść w miarę szybko ciasto kruche. Podzielić na dwie części : 3/4 i 1/4. Schłodzić przez godzinę w lodówce.
Masa owocowa: owoce, cukier, cukier waniliowy i budyń dokładnie wymieszać.
Na wysmarowaną masłem formę do tarty wyłożyć rozwałkowane 3/4 ciasta. Podziurkować i podpiec ( 10 min) w temp .180 stopni.
Na podpieczony spód wyłożyć wiórki kokosowe ( posypać) a na to masę owocową. Przyozdobić resztą (1/4) ciasta, które albo zetrzeć na tarce ( powstanie kruszonka) albo rozwałkować i powycinać wzorki - np. paski i ułożyć kratę. Jak Wam wyobraźnia podpowie.
Piec kolejne 45 minut w temp. 180 stopni. Tarta przed konsumpcją powinna wystygnąć. SMACZNEGO.