Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na porzeczki w pełni- warto wypróbować
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424784
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10639
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4729
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424784
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10639
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4729
Składniki
Masło pokroić na małe kawałki , z wszystkich składników ciasta zagnieść w miarę szybko ciasto kruche. Podzielić na dwie części : 3/4 i 1/4. Schłodzić przez godzinę w lodówce.
Masa owocowa: owoce, cukier, cukier waniliowy i budyń dokładnie wymieszać.
Na wysmarowaną masłem formę do tarty wyłożyć rozwałkowane 3/4 ciasta. Podziurkować i podpiec ( 10 min) w temp .180 stopni.
Na podpieczony spód wyłożyć wiórki kokosowe ( posypać) a na to masę owocową. Przyozdobić resztą (1/4) ciasta, które albo zetrzeć na tarce ( powstanie kruszonka) albo rozwałkować i powycinać wzorki - np. paski i ułożyć kratę. Jak Wam wyobraźnia podpowie.
Piec kolejne 45 minut w temp. 180 stopni. Tarta przed konsumpcją powinna wystygnąć. SMACZNEGO.