Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i ne zawiele czasu zabiera zrobienie tej tarty ,i na czasie bo gruszki są.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5460
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 970
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5103
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5460
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 970
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5103
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Składniki
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto.Schładzaj w lodówce ok.30min.Rozwałkuj i wylep nim wysmarowaną tłuszczem formę na tartę.Wstaw na 25 min. do piekarnika nagrzanego do tem .200st,
Śmietanę wymieszaj z serkiem ,cukrem i jajakami .Gruszki obierz ,podziel na połówki ,usuń gniazda nasienne .Wypukłą stronę owoców gęsto ponacinaj .Na podpieczony spód tarty wylej masę smietanową .Ułóż połówki gruszek.Wierzch ciasta posyp płatkami migdałów. Piezcz jeszcze 35 min. w tem.180 st.