Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i ne zawiele czasu zabiera zrobienie tej tarty ,i na czasie bo gruszki są.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6336
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1961
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6336
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1961
 
         
         
                Składniki
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto.Schładzaj w lodówce ok.30min.Rozwałkuj i wylep nim wysmarowaną tłuszczem formę na tartę.Wstaw na 25 min. do piekarnika nagrzanego do tem .200st,
Śmietanę wymieszaj z serkiem ,cukrem i jajakami .Gruszki obierz ,podziel na połówki ,usuń gniazda nasienne .Wypukłą stronę owoców gęsto ponacinaj .Na podpieczony spód tarty wylej masę smietanową .Ułóż połówki gruszek.Wierzch ciasta posyp płatkami migdałów. Piezcz jeszcze 35 min. w tem.180 st.