Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i ne zawiele czasu zabiera zrobienie tej tarty ,i na czasie bo gruszki są.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336620
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3668
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422757
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2464
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336620
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3668
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422757
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2464
Składniki
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto.Schładzaj w lodówce ok.30min.Rozwałkuj i wylep nim wysmarowaną tłuszczem formę na tartę.Wstaw na 25 min. do piekarnika nagrzanego do tem .200st,
Śmietanę wymieszaj z serkiem ,cukrem i jajakami .Gruszki obierz ,podziel na połówki ,usuń gniazda nasienne .Wypukłą stronę owoców gęsto ponacinaj .Na podpieczony spód tarty wylej masę smietanową .Ułóż połówki gruszek.Wierzch ciasta posyp płatkami migdałów. Piezcz jeszcze 35 min. w tem.180 st.