Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, smaczne, inne.
Ser pleśniowy i sezonowe owoce to połączenie idealne, które już na stałe wpis...
Odsłon: 696
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2455
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 638
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6395
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2455
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 638
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6395
Składniki
Z mąki, masła i soli wyrobić ciasto. (Gdy się nie klei, dodać śmietany). Wstawić do lodówki na pół godziny.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć do formy do tarty wysmarowanej masłem. Nakłuć widelcem, nakryć folią, obciążyć np. ziarnami fasoli, tak aby wypełniły ją w całości. Zapiec przez 20 minut w temperaturze 220 stopni.
Smietankę ubić z cukrem, dodać żółtka i calvados.
Umyte gruszki obrać, przepołowić, usunąć gniazda. Na wypukłej części naciąć kilka równoległych rowków. Na podpieczonej tarcie ułożyć koliście gruszki, rowkami do góry. Zalać przygotowaną masą. Zapiekać przez ok. pół godziny w temperaturze 200 stopni. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Desery
Ciasto z owocami
Desery
Ciasto francuskie z owocami
Desery
Bûche de Noël
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Pyszna tarta inna niż wszystkie.
Odsłon: 44
Ciasto z owocami
nadszedł czas świeżych owoców i czas na ciasta z nimi, dobrze mieć wypróbowan...
Odsłon: 271