Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-10-2016
Polecam bardzo smaczną tartę
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95817
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5725
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5727
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95817
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5725
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5727
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść.Owinąć w folię i dać do lodówki na 15 minut. Po tym czasie ciasto podsypać lekko mąką. Rozwałkować na "koło". Wyłożyć na blachę przy pomocy wałka. Piec 15 minut w 160* C. Gdy nasze ciasto się piecze, robimy budyń w/g przepisu na opakowaniu dodając cukier, żurawinę i startą skórkę z cytryny. Jabłka kroimy na połówki, wykrawamy gniazda nasienne i obieramy ze skórki. Kroimy w szachownicę układamy na budyniu i posypujemy cynamonem. Dociskamy. Ciasto ponownie umieszczamy w piekarniku i pieczemy 20 minut w 170* C