Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1767
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5309
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1810
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1767
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5309
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1810
Składniki
Przygotowanie tarty: Mąkę, cukier , masło i szczyptę soli" pokroić" nożem na stolnicy. Następnie dodać jajko i zagnieść tak aby wszystkie składniki się dokładnie połączyły.Zawijamy ciasto w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na minimum 30 min. W między czasie przygotowujemy foremkę do tarty.Smarujemy ja masłem i nagrzewamy piekarnik do 170 st. Ciasto wałkujemy na stolnicy z użyciem małej ilości mąki,rozwałkowane ciasto musi być troszkę większe od foremki,tak aby można było dokładnie wykleić boki.Ciasto nakłuwamy widelcem. Tarte pieczemy ok.30 min(,w foremce 28cm)
Przygotowanie kremu mascarpone: Śmietanę ubić z cukrem pudrem.Następnie dodawać stopniowo serek mascarpone i delikatnie zmiksować na jednolity krem.
Przestudzoną tartę wyjmujemy na talerz,wykładamy na nią krem mascarpone i posypujemy statrą biała czekoladą. Smacznego!!!