Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna lekka tarta na kruchym spodzie z kremem malinowym mascarpone.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1541
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 797
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1541
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 797
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli, cukier puder oraz miękkie masło i zagniatamy. Po chwili dodajemy żółtko oraz wodę. Ciasto przekładamy na blat wysypany mąką i wyrabiamy do połączenia składników. Formujemy kule i odkładamy do lodówki na ok 40 min.
Blachę to tarty smarujemy masłem następnie kruche ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do blachy, wszystko dokładnie wyrównując tak aby pokryć całość ciastem. Robimy dziurki w spodzie widelcem Pieczemy 30 min w temperaturze 180 stopni.
Maliny odsączamy z soku dokładanie rozgniatamy widelcem. A kiedy już ciasto nam przestygnie w metalowej misce ubijamy śmietankę , dodajemy cukier puder, serek mascarpone i danio krótko miksując. Na sam koniec dodajemy maliny. Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na kruchy spód, wierzch dekorujemy jak tylko nasza dusza zapragnie, moja propozycja czekoladowe jajeczka ponieważ to wersja wielkanocna.