Do góry

Desery Przepis na:

Tarta z owocami

Tarta z owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 165

Tarta z budyniem i owocami jest bardzo smaczna i łatwa do przygotowania. Do tarty można dodać dowolne owoce.

Składniki

  • Ciasto
  • mąka tortowa 20 dag
  • mąka kukurydziana 10 dag
  • cukier puder 10 dag
  • masło 15 dag
  • jajko 1 szt
  • żółtko 1 szt
  • śmietana 2 łyżki
  • cukier wanilinowy 2 łyżeczki
  • sól 2 szczypty
  • Pozostałe składniki
  • budyń śmietankowy 1 szt
  • budyń różowy 1 łyżka
  • żółtko 1 szt
  • mleko 600 ml
  • śliwki
  • maliny świeże
  • winogrona
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tarta z owocami

Przygotowanie


  1. Mąki wymieszać ze szczyptą soli. Dodać cukier puder, starte na tarce masło, jajko, żółtko, śmietanę i cukier wanilinowy. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odłożyć do lodówki na 30 minut.

  2. Następnie rozwałkować, włożyć do formy na tartę, nakłuć widelcem.
    Przykryć papierem, wsypać garść fasoli i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec około 10-12 minut

  3. Żółtko i budyń śmietankowy wymieszać w 100 ml zimnego mleka. 300 ml mleka zagotować, wlać budyń z żółtkiem, gotować 1-2 minuty.

  4. Budyń malinowy ugotować według przepisu na opakowaniu zmniejszając ilość mleka. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika, zalać budyniem, ułożyć śliwki i ponownie włożyć do piekarnika.


  5. Piec około 15 minut. Wyjąć, przestudzić, ułożyć miękkie owoce, podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń