Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z budyniem i owocami jest bardzo smaczna i łatwa do przygotowania. Do tarty można dodać dowolne owoce.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 313
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1098
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4127
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 313
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1098
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4127
Składniki
Mąki wymieszać ze szczyptą soli. Dodać cukier puder, starte na tarce masło, jajko, żółtko, śmietanę i cukier wanilinowy. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odłożyć do lodówki na 30 minut.
Następnie rozwałkować, włożyć do formy na tartę, nakłuć widelcem. Przykryć papierem, wsypać garść fasoli i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec około 10-12 minut
Żółtko i budyń śmietankowy wymieszać w 100 ml zimnego mleka. 300 ml mleka zagotować, wlać budyń z żółtkiem, gotować 1-2 minuty.
Budyń malinowy ugotować według przepisu na opakowaniu zmniejszając ilość mleka. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika, zalać budyniem, ułożyć śliwki i ponownie włożyć do piekarnika.
Piec około 15 minut. Wyjąć, przestudzić, ułożyć miękkie owoce, podawać.