Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z budyniem i owocami jest bardzo smaczna i łatwa do przygotowania. Do tarty można dodać dowolne owoce.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 787
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22827
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15249
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4946
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 787
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22827
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15249
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4946
Składniki
Mąki wymieszać ze szczyptą soli. Dodać cukier puder, starte na tarce masło, jajko, żółtko, śmietanę i cukier wanilinowy. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odłożyć do lodówki na 30 minut.
Następnie rozwałkować, włożyć do formy na tartę, nakłuć widelcem. Przykryć papierem, wsypać garść fasoli i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec około 10-12 minut
Żółtko i budyń śmietankowy wymieszać w 100 ml zimnego mleka. 300 ml mleka zagotować, wlać budyń z żółtkiem, gotować 1-2 minuty.
Budyń malinowy ugotować według przepisu na opakowaniu zmniejszając ilość mleka. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika, zalać budyniem, ułożyć śliwki i ponownie włożyć do piekarnika.
Piec około 15 minut. Wyjąć, przestudzić, ułożyć miękkie owoce, podawać.