Do góry

Desery Przepis na:

Tarteletki pomarańczowe z budyniem i owocami

Tarteletki pomarańczowe z budyniem i owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1125

Dodano:

Odsłon: 84

Pyszne i bardzo aromatyczne mini tarty. Rewelacyjnie smakują łasuchom małym i dużym. Smacznego.

Składniki

  • Ciasto
  • mąka pszenna 1,5 szkl
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • cukier puder 5 łyżek
  • cukier wanilinowy 2 łyżeczki
  • żółtka 3 szt
  • masło 15 dag
  • otarta skórka z pomarańczy 2 łyżeczki
  • Pozostałe składniki
  • budyń owocowy 1 szt
  • mango kawałek
  • maliny świeże 1 szkl
  • winogrona 1/2 szkl
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tarteletki pomarańczowe z budyniem i owocami

Przygotowanie

  1. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać starte na tarce o dużych oczkach zimne masło,

  2. Dodać cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, skórkę pomarańczową, posiekać i zagnieść ciasto.
    Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny.

  3. Następnie rozwałkować i wylepić foremki.
    Nakłuć widelcem, wsypać po kilka ziaren fasoli i włożyć do nagrzanego piekarnika.

  4. Piec w temp 180 stopni około 12-15minut.

  5. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Tarteletki wyjąć z foremek, zalać budyniem, ostudzić i ułożyć owoce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń