Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak serka i czekolady.. Do tego czereśnie... Można się rozpłynąć..
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 754
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2078
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4067
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4065
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 754
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2078
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4067
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4065
Składniki
Margarynę, makę, mąkę ziemniaczaną, cukier zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy na pół godziny do lodówki. Foremki do tarteletek wysmarowujemy odrobiną masła. Foremki wykładamy ciastem. Spód podpiekamy w piekarniku przez ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy tarteletki wystygną możemy nakladać masę:) Odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Dekorujemy czereśniami i listkiem mięty :) Serek mascarpone (temperatura pokojowa) miksujemy przez kilka minut, a następnie dodajemy do niego roztopioną, ostudzoną czekolade. Delikatnie mieszamy.