Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak serka i czekolady.. Do tego czereśnie... Można się rozpłynąć..
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4816
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13084
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5764
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7352
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4816
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13084
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5764
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7352
Składniki
Margarynę, makę, mąkę ziemniaczaną, cukier zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy na pół godziny do lodówki. Foremki do tarteletek wysmarowujemy odrobiną masła. Foremki wykładamy ciastem. Spód podpiekamy w piekarniku przez ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy tarteletki wystygną możemy nakladać masę:) Odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Dekorujemy czereśniami i listkiem mięty :) Serek mascarpone (temperatura pokojowa) miksujemy przez kilka minut, a następnie dodajemy do niego roztopioną, ostudzoną czekolade. Delikatnie mieszamy.